Sport . -  . .


:


- 1 & ´ (19/7/2017 19:30)

Στα πρωταθλματα Α’ , Α1 & Β’  χουν δικαωμα να προυν μρος οι ομδες των παρακτω σωματεων κατ κατηγορα. Η συμμετοχ των ομδων αυτν στα πρωταθλματα και σε λους τους αγνες εναι υποχρεωτικ, σμφωνα με σα ειδικτερα ορζονται απ την Προκρυξη αυτ. Σε περπτωση που δεν τηρεται αυτ η υποχρωση, επιβλλονται κυρσεις που ορζουν οι Κανονισμο, κατ περπτωση.

                Το ιδρυτικ ερασιτεχνικ σωματεο, μετ την δρυση της Π.Α.Ε., ανεξαρτητοποιεται απ αυτν, παραμνει ενεργ, διατηρε την δια επωνυμα και δικαιοται να αγωνζεται στα πρωταθλματα ευθνης της Ε.Π.Σ. και να συμμετχει μχρι και το πρωτθλημα της αντερης κατηγορας της Ε.Π.Σ. χωρς να χει δικαωμα να προβιβαστε σε πανελλνιο ερασιτεχνικ πρωτθλημα. 

            Σε περπτωση που, για οποιοδποτε λγο, η ναρξη των πρωταθλητν Α & Α1 για την περοδο 2017 – 2018 δεν μπορε να γνει με τον προκαθορισμνο αριθμ ομδων, ο αριθμς τους θα συμπληρνεται απ αμδες της αμσως επμενης κατηγορας και μχρι την 6η θση.   

Α’    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.

Α. Π. Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ

7.

Μ. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ»

2.

Ο. Φ. ΜΟΛΑΩΝ «Ο ΜΟΛΑΚΟΣ»

8.

Α. Ο. ΒΡΟΝΤΑΜΑ «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

3.

Α. Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

9.

Α. Π. Ο. ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ

4.

Α. Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ

10.

Α. Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ

5.

Α. Ο. ΣΥΚΕΑΣ «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ»

11.

ΠΑΝΓΥΘΕΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

6.

Α. Π. Ο. ΕΛΟΥΣ «Ο ΕΥΡΩΤΑΣ»

12.

ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ

Α’ 1   ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.

Α. Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

7.

Α. Π. Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΣΙΟΥ Η ΕΝΩΣΗ

2.

Α. Ε. ΛΟΓΓΑΝΙΚΟΥ

8.

Α. Ο. ΜΥΡΤΕΑΣ

3.

Α. Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ

9.

Α. Σ. ΒΑΤΙΚΩΝ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

4.

Α. Σ. ΒΟΙΑΣ

10.

Π. Σ. ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ

5.

Α. Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ

11.

Α. Ε. ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

6.

Α. Ο. ΑΓΙΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

12.

Α. Σ. ΝΙΑΤΩΝ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»

 

Β’    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1.

Α. Ο. ΒΑΦΕΙΟΥ ΡΙΖΑΣ «Ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ»

2.

Α. Ο. ΧΡΥΣΑΦΩΝ

3.

Α. Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ

4.

Σ. Φ. Ν. ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ «Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ»

5.

Α. Π. Σ. ΚΛΑΔΑ «Ο ΠΑΝΚΛΑΔΙΑΤΙΚΟΣ»

6.

Π. Α. Ο. ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗΣ

7.

Α. Π. Ο. ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ «Ο ΣΕΛΛΑΣΙΑΚΟΣ»

8.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΤΑ «Ο ΑΙΑΝΤΑΣ»

9.

Α. Π. Σ. ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ «Ο ΤΡΙΝΑΣΙΑΚΟΣ» 

10.

Α. Ο. ΕΛΙΚΑΣ

11.

Α. Ο. ΔΟΞΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

12.

Α. Π. Ο. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»

καθς και τα σωματεα που θα ιδρυθον και τα οποα θα συμμετσχουν, εφσον νομιμοποιηθον και αναγνωρισθον αρμοδως πριν απ την ναρξη του πρωταθλματος αυτο.

            Οι αγνες του πρωταθλματος αυτο θα διεξαχθον σε ΟΜΙΛΟ ΟΜΙΛΟΥΣ

α) Οι αγνες του πρωταθλματος Α Ερασιτεχνικς Κατηγορας θα αρχσουν το Σββατο 07 Οκτωβρου  2017 & Κυριακ 8 Οκτωβρου 2017. 

β) Οι αγνες του πρωταθλματος Α1 Ερασιτεχνικς κατηγορας θα αρχσουν το Σββατο 07 Οκτωβρου  2017 & Κυριακ 8 Οκτωβρου 2017. 

γ) Η ναρξη του πρωταθλματος Β Ερασιτεχνικς κατηγορας θα καθοριστε με νετερη απφαση της Ε.Ε.

Για να συμμετσχει μια ομδα στα πρωταθλματα των Α, Α1 &  Β Ερασιτεχνικν Κατηγοριν  της Ε. Π. Σ. Λακωνας, χει την  υποχρωση να υποβλει ΜΕΧΡΙ Δευτρα  7 Αυγοστου 2017  δλωση συμμετοχς σε ειδικ ντυπο, που στλνεται στις ομδες με φροντδα της ΕΝΩΣΗΣ  και πρπει να συνοδεεται υποχρεωτικ απ το σχετικ παρβολο που ορζεται για τα σωματεα Α Κατηγορας στο ποσ των διακοσων πενντα (250,00) €, για τα σωματεα της Α1’  Κατηγορας στο ποσ των διακοσων  (200,00) € και για τα σωματεα Β Κατηγορας στο ποσ των εκατν πενντα (150,00) €.

                Τα Σωματεα μαζ με την δλωση συμμετοχς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα καταβλουν και την ετσια συνδρομ τους ποσο εκατν πενντα (150,00€) ευρ.   (ρθρο 45 § α Καταστατικο)

                Τα σωματεα μαζ με την δλωση συμμετοχς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα καταθτουν στην διοργαντρια το Συνυποσχετικ Διαιτησας / Δλωση Σωματεου, με επικυρωμνο νμιμα το γνσιο της υπογραφς του υπογρφοντος εκπροσπου.

                Σε διαφορετικ περπτωση η Δλωση Συμμετοχς του Σωματεου δεν θα γνεται δεκτ απ τη διοργαντρια.

λοι οι αγνες του πρωταθλματος της Α & Α1 Κατηγορας υποχρεωτικ θα διεξγονται, σε γπεδα, τα οποα θα διαθτουν χλοοτπητα (φυσικ τεχνικ).

Τα σωματεα που συμμετχουν στα πρωταθλματα Α, Α1 & Β ερασιτεχνικν κατηγοριν της Ε.Π.Σ. Λακωνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να χουν προπονητ σμφωνα με τα οριζμενα στο Κανονισμ Προπονητν.

λα τα σωματεα που συμμετχουν στα πρωταθλματα Α, Α1 & Β  της Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να χουν ετε ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ  σμφωνα με τα ρθρα 2, 3, 5 & 6 παρ. 2 του Κανονισμο Προπονητν και να χει εκδοθε ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ απ την Ε.Π.Σ. Λακωνας ετε ΥΠΕΥΘΥΝΟ αγωνιστικς λειτουργας που θα χει εκδοθε «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ». 

Σε περπτωση μη συμμρφωσης στα σωματεα που δεν θα χουν ετε προπονητ ετε υπεθυνο αγωνιστικς λειτουργας θα επιβλλεται χρηματικ πρστιμο οκτακοσων (800,00€) ευρ.

Σε κθε, τυχν αλλαγ προπονητ η  υπεθυνου αγωνιστικς λειτουργας το σωματεο οφελει εντς τριν (3) ημερν να ενημερσει την Ε.Π.Σ. Λακωνας και εντς δκα πντε (15) ημερν να χει προβε σε αντικατσταση διαφορετικ θα ελγχεται πειθαρχικ.

Ποδοσφαιριστς στον οποο θα εκδοθε προ της ενρξεως των αγνων της αγωνιστικς περιδου  «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», δεν μπορε στην διρκεια της αγωνιστικς περιδου να επανλθει και να αγωνιστε με την ιδιτητα του ποδοσφαιριστ καθ λη την διρκεια της αγωνιστικς περιδου σε αντθετη περπτωση θεωρεται αντικανονικ η συμμετοχ του.

Ποδοσφαιριστς ο οποος αγωνστηκε κατ την τρχουσα αγωνιστικ περοδο, δεν μπορε να του εκδοθε «ΔΕΛΤΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ».

Α) Το πρωτθλημα της Α’ κατηγορας θα διεξαχθε σε ναν (1) ΟΜΙΛΟ με 12 σωματεα.

Β) Το πρωτθλημα της Α1 κατηγορας θα διεξαχθε σε ναν (1) ΟΜΙΛΟ με 12 σωματεα.

Γ) Το πρωτθλημα της Β’ κατηγορας θα διεξαχθε σε  ΟΜΙΛΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ανλογα με τα σωματεα που θα δηλσουν συμμετοχ.  

Στα Σωματεα της Α Ερασιτεχνικς κατηγορας δναται να αγωνζεται νας  (1)  ποδοσφαιριστς ηλικας νω των σαρντα (40) ετν, εντσσονται σε αυτν την κατηγορα οι γεννηθντες πριν απ την 01-01-1978.

Στα Σωματεα της Α1 Ερασιτεχνικς Κατηγορας δναται να αγωνζονται δυο (2) ποδοσφαιριστς ηλικας νω των σαρντα (40) ετν, εντσσονται σε αυτν την κατηγορα οι γεννηθντες πριν απ την 01-01-1978.

Στα Σωματεα της Β Ερασιτεχνικς Κατηγορας δναται να αγωνζονται τσσερις (4) ποδοσφαιριστς, ηλικας νω των σαρντα (40) ετν εντσσονται σε αυτν την κατηγορα οι γεννηθντες πριν απ την 01-01-1978.

Για τον υπολογισμ της ηλικας των ποδοσφαιριστν θα λαμβνεται υπ ψιν η 1η Ιανουαρου του τους γεννσεως τους. 

Για τον προσδιορισμ της ηλικας των ποδοσφαιριστν που αποκτον δικαωμα να αγωνζονται σε αντρικς ομδες (συμπλρωση της ηλικας των 14 ετν) και των ποδοσφαιριστριν σε γυναικεες ομδες (συμπλρωση της ηλικας των 12 ετν) ως ημερομηνα γννησης λων θεωρεται η 31η Δεκεμβρου του τους γννησς τους.

                Η παρουσα ιατρο στους αγνες λων των κατηγοριν εναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Σε αντθετη περπτωση ο αγνας δεν διεξγεται με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ της γηπεδοχου ομδας. Εν διεξαχθε, ο μεν διαιτητς παραπμπεται για πειθαρχικ λεγχο, η δε γηπεδοχος ομδα χνει τον αγνα και της επιβλλεται χρηματικ ποιν ως οκτακσιων (800,00€) ευρ.

            Επσης τα γηπεδοχα σωματεα υποχρεονται να χουν στη διθεση των διαγωνιζομνων ομδων Ιατρ του αγνα και μσα πρτων βοηθειν και φρμακα.

          Επσης στη περπτωση που αναβληθε ο αγνας λγω μη παρουσας Ιατρο το γηπεδοχο σωματεο υποχρεοται να καταβλει στο φιλοξενομενο σωματεο μσω Ε. Π. Σ. Λακωνας τα ξοδα μετακνησης 20 ατμων.

Η οικονομικ οργνωση και διαχεριση των αγνων πρωταθλημτων στερα απ σχετικ απφαση της ΕΝΩΣΗΣ ανατθεται στα γηπεδοχα σωματεα.

                Τα εισιτρια των αγνων θα εκτυπνονται με τη φροντδα των γηπεδοχων σωματεων.

                Η τιμ των εισιτηρων των αγνων των πρωταθλημτων θα καθοριστε με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ περιδου 2017 – 2018 της ΕΠΟ.

Τα ξοδα διαιτησας, παρατηρητ διαιτησας καθς και παρατηρητ αγνα πρπει να καταβλλονται πριν την ναρξη του αγνα απ το γηπεδοχο σωματεο.

                Σωματεα που τυχν δεν καταβλλουν τα ξοδα διαιτησας,  παρατηρητ διαιτησας & παρατηρητ αγνα, θα αποκλεονται, με απφαση της ΕΝΩΣΗΣ, απ τους περαιτρω αγνες πρωταθλματος και μχρι πλρους συμμορφσες τους. 

Η ΕΝΩΣΗ παραιτεται του ποσοστο που δικαιοται υπρ του γηπεδοχου σωματεου.

Οι ομδες που θα προυν μρος στα πρωταθλματα κατ την περοδο 2018-2019 στερα απ σχετικ απφαση της Ε.Ε. της ΕΝΩΣΗΣ, ορσθηκε να εναι ως εξς

Α’  κατηγορα   δδεκα  (12)

Α1 κατηγορα δδεκα (12)

Β’ κατηγορας τσα σα θα χουν δικαωμα συμμετοχς σ’ αυτ.  

Α   Ερασιτεχνικ Κατηγορα :

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Πρωταθλτρια ομδα Ανακηρσσεται η ομδα που κατλαβε την πρτη (1η) θση στη βαθμολογικ κατταξη της κανονικς περιδου σμφωνα με τον Κ.Α.Π.

Η Πρωταθλτρια ομδα της Α Κατηγορας θα συμμετσχει στο Πρωτθλημα της Γ Εθνικς Ερασιτεχνικς Κατηγορας. 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Απ την Α  κατηγορα υποβιβζεται ΔΥΟ (2) ομδες στην Α1 κατηγορα.

Οι ομδες που θα υποβιβαστον απ την Α κατηγορα στη Α1’  κατηγορα καθορζονται ως εξς :

Τα σωματεα που θα καταλβουν στη τελικ βαθμολογικ κατταξη της κατηγορας αυτς τις θσεις 11η και 12η υποβιβζονται στην Α1 Κατηγορα.

Υποβιβαζμενες ομδες ΔΥΟ (2)

Α1’     Ερασιτεχνικ Κατηγορα :

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Απ την  Α1 κατηγορα προβιβζονται στην Α κατηγορα δυο (2) ομδες, αυτς που θα καταλβουν την 1η & 2η θση αντστοιχα στη βαθμολογικ κατταξη της κανονικς περιδου, σμφωνα με τον Κ.Α.Π..

Η ομδα που θα καταλβει την πρτη (1η) θση  στην τελικ βαθμολογικ κατταξη της κατηγορας, στην κανονικ περοδο ανακηρσσεται Πρωταθλτρια ομδα της Α1 Κατηγορας.

ΣΗΜ: Σε περπτωση που δεν υποβιβαστε η ομδα που αγωνζεται στην Γ Εθνικ κατηγορα, ττε θα ανλθει και τρτη ομδα στην Α Κατηγορα, η ομδα που θα καταλβει την 3η θση στη βαθμολογικ κατταξη της κανονικς περιδου, σμφωνα με τον Κ.Α.Π.    

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Απ την Α1 κατηγορα θα υποβιβαστον δυο (2) ομδες στην Β Κατηγορα.

Οι ομδες που θα υποβιβαστον απ την Α1’ κατηγορα στη Β’  κατηγορα καθορζονται ως εξς :

Τα σωματεα που θα καταλβουν στη τελικ βαθμολογικ κατταξη της κατηγορας αυτς τις θσεις 11η και 12η υποβιβζονται στην Β Κατηγορα.

Β   -    Ερασιτεχνικς Κατηγορας : 

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

 Απ τη Β’ Ερασιτεχνικ Κατηγορα προβιβζονται στην Α1 Ερασιτεχνικ Κατηγορα δο  (2) ομδες.

α) Αν το πρωτθλημα διεξαχθε σε να ενιαο μιλο ττε οι ομδες που θα καταλβουν την 1η και 2η  θση αντστοιχα  ανρχονται στην Α1 Κατηγορα

β) Αν το πρωτθλημα διεξαχθε σε δυο ομλους ττε οι ομδες που θα καταλβουν την 1η θση κθε ομλου ανρχονται στην Α1 Κατηγορα. 

ΣΗΜ: Σε περπτωση που δεν υποβιβαστε η ομδα που αγωνζεται στην Γ Εθνικ κατηγορα, ττε θα ανλθει και τρτη ομδα στην Α1 Κατηγορα, η ομδα που θα καταλβει την 3η θση στη βαθμολογικ κατταξη της κανονικς περιδου, σμφωνα με τον Κ.Α.Π.    

  1. Η Ε.Π.Σ.  Λακωνας χει αποκλειστικ τα ραδιοτηλεοπτικ δικαωμα και τα δικαιματα διαδικτυακς (μσω ιντερντ) μετδοσης των τοπικν πρωταθλημτων ευθνης της. 
  2. Κθε σμβαση παραχρησης των αναφερομνων στην παργραφο 1 δικαιωμτων μεταξ ενς σωματεου και ενς δικαιοχου φορα θα πρπει να εγκρνεται απ την διοργαντρια (Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ). Η Ε.Π.Σ. για τα πρωταθλματα Α, Α1, & Β κατηγοριν θα εγκρνει συμβσεις με ανττιμο νω των πεντακοσων (500) ευρ. Το ποσοστ της Ε.Π.Σ. καθορζεται στο 20%.

Απαγορεεται η απευθεας (ζωνταν) μετδοση κθε αγνα ταν η σμβαση παραχρησης των δικαιωμτων δεν χει εγκριθε απ τη διοργαντρια.

  1. Αν νας αγνας μεταδοθε χωρς δεια, η γηπεδοχος ομδα τιμωρεται με κατακρωση του αγνα υπρ της αντιπλου και χρηματικ ποιν ως δυο χιλιδες (2.000) ευρ. Η εσοδος των ραδιοτηλεοπτικν συνεργεων στα γπεδα επιτρπεται, μετ απ σχετικ γγραφη δεια της διοργαντριας, μνο σε αγνες για την μετδοση των οποων χει εγκριθε σχετικ σμβαση.